Przepis na przepyszne błyskawiczne babeczki
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¾ szklanki cukru
- 2 łyżki dobrego kakao
- 1 jajko
- 10 łyżek oleju
- 1 szklanka mleka
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra, dół).
Masę przekładamy do papierowych papilotek. Wypełniamy ¾ wysokości foremek, aby babeczki mogły spokojnie urosnąć i nie wypłynąć z papilotki.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 22 minuty.
Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem i udekorować kolorowymi perełkami lub wiórkami czekoladowymi.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 22 minuty.
Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem i udekorować kolorowymi perełkami lub wiórkami czekoladowymi.

Smacznego!!!
Przygotowała Marta Filip