Nasze przepisy

Przepis na przepyszne błyskawiczne babeczki

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 łyżki dobrego kakao
  • 1 jajko
  • 10 łyżek oleju
  • 1 szklanka mleka

Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra, dół).

Masę przekładamy do papierowych papilotek. Wypełniamy ¾ wysokości foremek, aby babeczki mogły spokojnie urosnąć i nie wypłynąć z papilotki.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 22 minuty.

Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem i udekorować kolorowymi perełkami lub wiórkami czekoladowymi.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 22 minuty.

Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem i udekorować kolorowymi perełkami lub wiórkami czekoladowymi.

Smacznego!!!

Przygotowała Marta Filip